SISTEME DE IZOLATII TERMICE

Protectia mediului prin termoizolare ROFIX - Economie de energie din partea casei

 

Construirea constituie o interventie masiva in mediul inconjurator cu un efect considerabil asupra mediului inconjurator. 40% din consumul total de energie se utilizeaza pentru incalzirea cladirilor. Aceasta este oricum de doua ori mai mult decat cel al circulatiei, "marele agresor al mediului inconjurator".

Cu acest rezultat, cantitati imense de CO2 inevitabil incarca atmosfera si contribuie la temutul efect de sera. Pana la o treime din energia termica produsa se pierde din nou prin invelisul neprotejat al cladirilor. Materiale de constructii verificate si permanent optimizate si sistemele de termoizolare si monolitizare ne ofera posibilitatea unei conceptii de cladiri durabile, care sunt in stare sa reduca considerabil consumul de energie, respectiv costurile de incalzire.

Ele reduc evacuarea substantelor nocive din aer, reduc pierderea de energie pentru incalzire cu mai mult de 60 %, menajeaza resursele de energie si reprezinta o contributie importanta si necesara pentru protectia mediului inconjurator.

Sistemele de termoizolare si monolitizare ROFIX sunt astfel o investitie rentabila pentru viitor si se pot anticipa din punct de vedere al protectiei mediului, un consum mai mic de combustibil pentru incalzire si o dimensionare mai redusa a instalatiilor de incalzire deja din primele perioade de incalzire.

 

Termoizolatie cu Vata Mineral Bazaltica ROFIX

Componente:
1. Adeziv lipire vata minerala Rofix Unistar Basis
2. Vata minerala Firestop 040 Mineralwolle
3. Dibluri Rofix SDS 8Z
4. Adeziv de armare plasa Rofix Unistar Basis
5. Plasa de armare Rofix P50
6. Amorsare ROFIX Putzgrund UNI
7. Rofix SiSi; Silikonhartz; Silikat; 715 Edelputz

Termoizolatie cu Polistiren ROFIX EPS 15

Componente:
1. Adeziv lipire polistiren Rofix W55
2. Polistiren EPS 15
3. Dibluri Rofix SDS 8Z
4. Adeziv de armare plasa Rofix W50
5. Plasa de armare Rofix P50
6. Amorsare Rofix Putzgrund UNI
7. Rofix Kunstharputz; Silikat; SiSi / Putz

 

 

RÖFIX Unistar LIGHT - Mortar adeziv / de armatura

Mortar adeziv si de armatura alb, pentru placi izolatoare din polistiren (EPS-F/EPS-P/XPS-R), vata minerala si fibra de lemn. Pentru strat de armatura de 5 mm (grosime nominala a tencuielii) rezistent la soc. Pentru lipirea si armatura placilor de soclu (EPS-P/XPS-R).

Baza materiala: Ciment alb (fara pigmenti); Nisip de spartura de var; Aditiv usor (organic)

Proprietati: Deschidere ridicata la difuziune; Productivitate foarte ridicata; Prelucrare extraordinara; Utilizare universala; Se poate lasa deschis mult timp

Conditii de prelucrare: În timpul etapelor de prelucrare si de uscare, temperatura ambianta, respectiv cea a suprafetei pe care se aplica materialul nu trebuie sa scada sub +5° C. Pâna la uscarea completa se va feri de inghet, de uscarea prea rapida (radiatie solara directa, vânt si ploaie).

Suprafata: Suprafata trebuie sa fie uscata, cu priza, fara impuritati (ca de ex. praf, zgura, alge, exflorescente etc.)

Pretratarea suprafetei: Straturile antiadezive (ulei etc.) se vor indeparta. Suprafetele nisipoase se vor indeparta sau se vor consolida cu grund de profunzime. Pe tencuieli vechi fara priza, placile izolatoare se vor fixa suplimentar cu dibluri.

Preparare: În cazul prelucrarii manuale, se amesteca omogen continutul unui sac cu cantitatea de apa necesara, cu ajutorul unui mixer sau in betoniera. Se amesteca timp de 2 pâna la 3 minute. Se lasa sa se linisteasca 10 minute in galeata, dupa care se mai amesteca odata scurt.

Prelucrare: Lipirea placilor: mortarul adeziv se aplica pe placi pe marginea acestora (suprafata adeziva de cca. 40%). Latimea benzii de adeziv de cca. 5 cm, inaltime de cca. 2 cm. În cazul suprafetelor netede, si daca se folosesc placi din lamele de vata minerala acoperite doar pe o parte, adezivul se poate aplica si intinde pe spatele placii direct cu mistria zimtata.
Armatura placilor izolatoare: Mortarul de armatura se aplica pe placile izolatoare la 2-3 zile (in functie de vreme si daca au fost sau nu fixate cu dibluri) dupa lipirea acestora, in strat de 3 mm, si se periaza cu mistria cu zimti R12. Se pozeaza plasa de armatura, la imbinari se intercaleaza minim 10 cm, si se acopera cu mortar de armatura cu ajutorul mistriei. Dupa 5-7 zile (in functie de vreme, pe vreme umeda / rece se va astepta mai mult), se poate aplica tencuiala decorativa dorita. La 15 °C si 50 % u.r.. adezivul este intarit dupa doua zile si poate suporta partial sarcina.
Înainte de indibluire si pâna la uscarea completa a dezivului, nu solicitati puternic placile izolatoare (de ex. prin lovire, slefuire sau vânt puternic). Mortarul proapat se va aplica in 2 ore. A nu se amesteca cu alte materiale. Elementele constructiei care nu se tencuiesc (ferestre, rame d eerestre, usi) se vor acoperi pentru a se proteja de deteriorare si murdarire. Rosturile mobile: rosturile constructive nu se vor tencui.
În exterior se vor folosi la rosturi profile adecvate. Dupa uscare, in functie de tipul de profo folosit, se poate realiza rostuirea corespunzatoare.

Indicatii de pericol: Contine ciment / hidrat de var. Iritant. Protejati-va pielea si ochii.

Depozitare: În loc uscat, pe suporti de lemn. Se poate depozita minim 12 luni

Nota: Fisele tehnice complete ale produselor ROFIX pe care le oferim, le gasiti la sectiunea Fise Tehnice Download!