ISTORICUL COMPANIEI ROFIX

 

Firma RÖFIX a fost infiintata in anul 1888 in Röthis, Austria unde compania noastra are astazi sediul central. De peste 100 de ani RÖFIX se straduieste ca pe langa produsele RÖFIX de cea mai inalta calitate sa va ofere o livrare prompta si un serviciu de consiliere adecvat.

La 10 ianuarie 1888, fratii Josef si Meinrad Wehinger au arendat in comuna Röthis, Austria, un teren cu pretul de 10 Guldeni. Au primit autorizatia de functionare pentru un cuptor de caramida, In care ardeau si var. In 1889 au primit autorizatia de a exploata piatra de var, iar In 1890 au cumparat de la comuna terenul Inchiriat si Inca o bucata de teren adiacenta.

O sursa importanta de venit era transportul cu carutele cu cai al lui Josef Wehinger. Cu o firma de transport cu carutele s-a inceput in 1921 livrarea materialelor in Schweizer Rheintal si in Liechtenstein, pe care fiul Hermann il castigase ca “tinut de export”.

In 1924 Hermann Wehinger a preluat fabrica de var cu cele doua cuptoare patrate. La vremea aceea, 7 barbati, inclusiv patronul faceau toata treaba manual. Nu existau mijloace tehnice, sau acestea erau prea scumpe.

Anii postbelici au adus vremuri grele, dar Hermann Wehinger a reusit sa isi atinga scopul in 1948, cand cei trei fii ai sai au intrat in afacere – si anume sa poata toti sa isi castige painea in mina de var.

Etapa Reconstructiei a fost inca grea si caracterizata de improvizatie. Progresul tehnic, frezele si morile din ce in ce mai mari, au facut insa ca intreprinderea sa se dezvolte destul de rapid. Cu utilajele noi se puteau produce mai multe produse de o calitate ridicata, astfel incat fabrica de var Wehinger s-a dezvoltat foarte bine.